Bliv trafikleder i Banedanmark

Hver dag styrer vores trafikledere over 3.000 afgange i hele landet og får klimavenlig, kollektiv trafik til at glide.

Banedanmarks trafikledere er hjertet af jernbanedriften. Som trafikleder har du ansvar for at overvåge og styre togtrafikken sikkert og præcist, så passagerer- og godstog kommer frem til tiden. Hvis der opstår problemer i togtrafikken, skal trafiklederne gribe hurtigt ind og søge for, at trafikken afvikles bedst muligt. Det kræver både overblik, ro og til tider is i maven. Det er altså trafiklederen, der træffer de vigtige beslutninger, der sikrer, at togene kører til tiden og med høj sikkerhed.

På en bane der aldrig sover, arbejder en trafikleder både om dagen og om natten. Vi har tog på skinnerne 24 timer i døgnet alle årets 365 dage på tværs af hele Danmark. Vores godt 400 trafikledere arbejder i Fredericia, Roskilde eller København, hvorfra de overvåger og disponerer togtrafikken, både på fjern - og S-banen.

Fælles for alle vores trafikledere, uanset hvor i landet de sidder, er, at de har gennemført Banedanmarks trafiklederuddannelse. Uddannelsen er med andre ord adgangsbilletten til jobbet som trafikleder.

Der er uddannelsesstart to gange om året. og vi har undervisningshold i København og Fredericia.  Næste uddannelsesstart er august 2024.

Bliv en del af holdet - læs mere om trafiklederuddannelse

Mød Emilie - trafikleder hos Banedanmark

Mød Lasse - trafikleder hos Banedanmark

Trafiktårn øst

Moderne trafikstyring

Læs mere om den nye digitale trafikstyring i Danmark

Læs om moderne trafikstyring
""

En del af Trafik

Som trafikleder bliver du en del af divisionen Trafik. Trafik har ansvaret for at planlægge, udvikle og tildele kapacitet på jernbanenettet i Danmark

Læs om Trafik
""

En mangfoldig arbejdsplads

Hos os får du over 2900 kolleger med vidt forskellige fagligheder og baggrunde.

Læs om vores arbejdsplads