Nu starter sommerens arbejder på Kystbanen

Natten til lørdag den 30. juni indleder Banedanmark anden og sidste etape af den omfattende fornyelse af Kystbanen. Mens mange danskere tager på ferie, tager Banedanmark arbejdshandskerne på og arbejder på højtryk i perioden til og med den 12. august for at bringe Kystbanen i topform. 

"Som pendler eller nabo til banen, kan du måske tænke - er det virkelig nødvendigt? Dertil kan jeg kort svare: Ja! Kystbanen trænger til en gennemgribende fornyelse, så vi fremover kan bidrage til en mere stabil togdrift. Arbejdet bliver omfattende, men vi er helt klar til opgaven." siger Andreas Christoffer Lund, projektleder i Banedanmark og som står for sommerens arbejde med at forny sporene på Kystbanen.
 
Når arbejdet er færdigt, kan togenes hastighed sættes op til strækningens almindelige hastighed på 100/120 km/t de steder, hvor den i dag er nedsat på grund af sporets tilstand. Som passager kan du fremover forvente, at der opstår færre fejl i sporet som eksempelvis skinnebrud og færre fejl i sporskifterne - også i vinterperioden.

"I det hele taget er vi i Banedanmark i gang med at bygge en helt ny jernbane, mens vi kører på den gamle. Her er Kystbanen én af mange projekter, vi er ved at gennemføre på tværs af Danmark, så passagerne får en langt mere stabil, hurtig og pålidelig jernbane. Banedanmark har ansvaret for den danske jernbane - og vi er i fuld gang med at leve op til det ansvar ved at opgradere hele den danske jernbane," siger Andreas Christoffer Lund.
 
Udover arbejdet på skinnerne, skal Banedanmark denne sommer også arbejde på ti broer på Kystbanen. Nogle skal udskiftes, mens andre skal renoveres. Arbejdet med broerne er del af den samlede plan for fornyelse af Kystbanen, så vi ikke behøver lukke banen flere gange.
 
Kystbanen er lukket for togtrafik, mens Banedanmark udfører arbejdet med at forny spor og broer. Derfor kører der ingen tog mellem Hellerup og Helsingør fra fredag aften den 29. juni til og med søndag den 12. august. Mens banen er lukket, erstattes togene af togbusser. 
 
Læs mere om sommerens arbejder på bane.dk/kystbanen. Se DSB´s plan for indsættelse af togbusser.
 
Tjek Rejseplanen.dk, før du starter din rejse.