Indvielse af Den nye bane København-Ringsted

Fredag d. 31. maj indvier Banedanmark med hjælp fra H.K.H. Kronprinsen Danmarks første højhastighedsbane mellem København og Ringsted.

Med åbningen af banen skriver vi dansk jernbanehistorie. Den nye højhastighedsbane er det største jernbaneprojekt i over 60 år.

Her på siden kan du blandt andet finde film, fotos og fakta om projektet.

Pressedækning på dagen

Er du interesseret i at dække indvielsen skal du kontakte Banedanmark Presse. Læs mere her.

Program for indvielsen

10:40: Afgang fra Ringsted Station
10:50: Afgang fra Københavns Hovedbanegård
11:00: Toget fra Ringsted ankommer Køge Nord Station
11:18: Toget fra Københavns Hovedbanegård ankommer Køge Nord Station
11:30: Taler ved Per Jacobsen, Banedanmark og Flemming Jensen, DSB
11:50: H.K.H. Kronprinsen indvier banen

12:10: H.K.H. Kronprinsen vises rundt af Banedanmarks adm. direktør Per Jacobsen og projektdirektør Jette Aagaard

12:55: Togafgang fra Køge Nord Station til Københavns Hovedbanegård

13:00: Togafgang fra Køge Nord Station til Ringsted Station

Indvielsen er kun for inviterede, men efter den officielle åbning er det muligt for alle at tage et af de gratis særtog fra København eller Ringsted med stop på Køge Nord Station og prøve banen før alle andre, da banen først åbner for trafik d. 1. juni.

Bliv en del af en historisk dag - Kør med særtog på banen

Der indsættes gratis særtog mellem København H og Ringsted Station d. 31. maj. Alle tog stopper på Køge Nord Station.

Togene kører fra både København H og Ringsted Station kl. 13.40, 14.40 og 15.40. Se køreplanen.

Særtogene er gratis og kræver derfor ikke billet.

Køge Kommunes offentlige arrangement på Køge Nord Station

Når den officielle indvielse er færdig tager Køge Kommune over på Køge Nord Station og markerer åbningen af byens nye station med en åbningsfest. Arrangementet starter kl. 14.00 og varer til kl. 16.00. Du kan læse mere om arrangementet på Køge Kommunes hjemmeside.

FAKTA OM DEN NYE BANE KØBENHAVN-RINGSTED

NAVN: Den nye bane København-Ringsted