Ombygning af broen på Skanderborgvej

Banedanmark forbereder jernbanen mellem Fredericia og Aarhus til den kommende elektrificering. Mange af de ældre broer er for lave til det kommende kørestrømsanlæg, hvilket betyder, at de skal bygges om.

Ombygning af broen på Skanderborgvej
I starten af april går Banedanmark i gang med at ombygge broen, der fører Skanderborgvej over banen mellem Genvejen og Ravnsbjergvej (Ringvej 2) i Viby J.

Broen består af to broer. Den ene – som bærer to af de fire vejbaner – er fra 1914. Den anden – som bærer de to øvrige vejbaner – er fra 1962.  Ingen af broerne har tilstrækkelig frihøjde under broerne til det kommende kørestrømsanlæg. Vi river den ældste del af broen fra 1914 ned, og erstatter den med en ny bro. Derudover udfører vi en sporsænkning under broen.

Anlægsarbejdet på broen udføres i perioden fra april 2020 og til februar 2021.

Vejtrafikken
I starten af april går vi i gang med forberedende vejarbejder på broen, og fra den 10. april 2020 bliver vejtrafikken reduceret til ét spor i hver retning. Hastigheden bliver sat ned til 50 km/t, og vi opretter en dobbeltrettet fællessti for gående og cyklister i den ene side af broen. Vejtrafikken vil være reduceret i hele anlægsperioden.

Togtrafikken
I sommerferieperioden fra den 18.-27. juli er jernbanen spærret for togtrafik. I den periode river vi den ene del af broen ned og udfører sporsænkning under den anden. Hvis du planlægger en rejse, anbefaler vi, at du holder dig opdateret på www.rejseplanen.dk.


Skanderborgvej på toppenSkanderborgvej fra toppen af broen - vejbanerne

Skanderborgvej 1914

Broen fra 1914

Skanderborg 1962

Broen fra 1962